Demi Anak & Istri

13 03 2008

lapobaru.jpg
* Pance Pondaag “Demi Kau dan Si Buah Hati”


Aksi

Information

51 responses

13 03 2008
;-parbada

nah.. ini yg paling keren..
punya makna yg dalam.

horas ma ate lae..!!
brilliant idea..
alai, dang boi iba manggambar, jadi.. bohama..
baen hamu ma disi..

btw, disetiap gambar karikatur, seharusnya pasang signature lae..

13 03 2008
Joseph

mantap lae..ha..ha…
yang pantas nyanyi sebenarnya siapa….yg disawah apa yg di lapo..he..he…

14 03 2008
pardosa

bah.. mantap hian ma fuangs ide ni lae on…
soksok hian ma on manggambarhon aha na masa di godangan hi halak batak sonari on… meratapi nasib ale dang berusaha bangkit sian keadaan malah lao tu lapo tuak marlisoi lisoi sappe dang diingot be gelleng na… na penting sonang pikkiran na…

tape de….

nb: toho do na nidok ni lae parbada i.. kon baenon ni lae do signature ni lae so dibuat halak malay annon lae diakkui puna ni halaki… hihihihi

Horas ma

18 03 2008
esra nababan

lae,

on ma nanidokna ama-ama naso tarpakke…..on ma namasa di huta..apalagi najolo tikki adong porkas/SDSB…lam maup di lapo ma akka ama2 i…

Molo adong Foto berbicara…karya ni lae on…karikatur berbicara..

Horas,

Esra Nababan

18 03 2008
latteung

coba kau pergi lae ke kape-kape batak…suasana gak jauh beda…..belon lagi lagu ‘boru panggoaran’ alai sai dihaol-haol boru-boru sileban i….

19 03 2008
kairo, ngln

Baru ini aku masuk blog lae.
Hahahaha…ironis memang apa yg lae gambarkan ini. Eh tahe..Demi Anak & Istri..sai muba ma nian. :D
mauliate

19 03 2008
james

keren… keren..
ini baru jempolan..
keep posting bro

24 03 2008
Ucok

Very satirical, and in a way describing the reality of Bataknese both there and here. Very nice work and very deep meaning.
Good work

25 03 2008
parranto

gabe huingot tingki naung salpui, apala pas ma i lae,inattai tu balian hape akka ama ama sai marmitui di lapo….eh tahe maup mai sude akka ama ama na sotarpiccang i. btw keep up the good work lae, di tunggu lagi karya selanjutnya.

25 03 2008
Fendi Sinaga

Amang tahe.. Dang tarhatahon..
Teruslah berkarya lae..
Salam kenal
Horas sian Tano Sileban
Dubai UAE

10 04 2008
yati

huahahaha…keren!
sebuah ironi :(

11 04 2008
Robert Manurung

Dago tahe, tung na jeges ma antong idei ate. Ambal-ambal ni hata, manjou aha do iba tu parkartun on? Appara do manang lae ?

Horas ma di hita sude.

11 04 2008
oon

pas pertama buka blog ini, pikirku…ada juga bapak batak nggendong anak (apalagi pegang kayu, macam kayu buat bikin lubang kalau mau tanam jagung diladang)…

bukannya biasanya yang keladang dan sawah adalah inang²….akhirnya terjawab digambar ini xixixi….

11 04 2008
parhuta-huta

Dang marna muba hape hasomalan halak hita di bona pasogit nang di tano paerserakan i.
Molo di bona pasogit, setiap 50 meter adong lapo tuak.

Sai aha ma nalaho dukkitonna di lapo i. Gabe marutangi do tong tu par lapo.

ise ma na sala di son. Parlapo manang parminum?

Horas sian parrantoan….
Belilas – Riau

11 04 2008
joice

wakakakkakakak
tambuuuuuu…..

11 04 2008
dod888

ok lae,
ini bukan hanya menyoroti orang batak saja, tetapi juga menyoroti semua org yang muna…..

hehehe.. keep posting bro.

12 04 2008
mey

hahahaha…lucu2 neh… ijin aq kenalin di blog ku ya…hohohohhoho

16 04 2008
k0ntup's

Mantaff fuangg…

17 04 2008
reniasti_simatupang

keren abis nih kartunnya ito.
bikin senyum2 sampe siang…
hehehe… kalo bisa diterbitin di majalah berbau ‘batak’ biar bukan cuman orang yg buka internet aja yg bisa liat..
two thumbs up!
rey br. simatupang

17 04 2008
jayasaragih

i do ate, demi kau dan si buah hati
Terpaksa marmitu di lapo…
Hahahahahahahahaaaa……..
Dalam bah..

17 04 2008
eben

hahahaha.. apa ini gambar-an istri-istri yg takut suami ??? :P

Jujur, isi/ makna dari pesan gambar ini bagus banget. !!

GBU

17 04 2008
Lia

Baguss , lucu makin berkarya lagi deh biar
kita bisa terseyum terus

17 04 2008
rina

tragis emang, bapak2 silahkan ambil alih tugas inang yang dibalian itu. unang sanga didok halak annon, sayangi boras i

17 04 2008
Richard Sitompul

Dalam kali in lae :D
tapi memang inilah keadaan yang ada di bonapasogit kita. amangboru H.P. Panggabean sudah pernah menulis bahwa tingkat perceraian di bonapasogit sudah lebih dari 20%. Hal itu terjadi karena sudah banyak ama ama na so tarpincang, imana di lapo i pasudahon hepeng hape inanta na loja loja mangula di balian:(
akibatnya banyak istri istri disana minta diceraikan.

salut buat lae jephman, terus berkarya ya lae :D

17 04 2008
alisyah

ngeri bah…

17 04 2008
sonnyhbarat

Adong dope hape halak hita na songon on saonarion ?

18 04 2008
pargabus

Ini kartun terbaik dari Lae Jephman. Alai na naeng patingkoshon komentar di Lae Ucok do. Ianggo hata Inggiris ni ‘Halak Batak’ indada ‘Bataknese’ alai na sintong ima ‘Bataks’. Jadi aturanna asing do sian na manurat ‘Chinese’, ‘Javanese’, ‘Javanese’ manang ‘Sundanese’

28 04 2008
sihomb

kebetulan lae..
kondisi ini jadi ilustrasi di konsep novel yang lagi proses penulisanku
tks aku dikuatkan melalui kartun ini

8 05 2008
letsgetluz

keren! ayo bang! jadi Benny & Mice nya orang Batak..

22 06 2008
bagudungtano

mantap kalee la gambar ion..pas hian tu akka ama2 na so marpikkir..
hehehhe..good work bro!!

28 06 2008
palmertambun

Mabaor i…….sai muba ma tahe tu joloan on.

Horas sian Parporsea

4 07 2008
de

bEreng be angka inantata hee..
unang holan marmitu karejo

17 07 2008
riyanthi

Amang tahe, sonang ni angka ama-ama on, tarhona dope marmitu las marendei di lapo, hape inanta martaon udan dohot las ni ari di hauma. Dung mulak sian balian, sai tong dope diarsaki angka ina on, na mangido hepeng ma amanta i, na so masak dope indahan, dohot na asing. Hape hepeng na i laho manuhor sigaret dohot tuak do. Hidup angka ina…

27 07 2008
jepri manangi pardede

On ma bakko di halak batak na tinggal di bona pasogit naso boi dope di apus hon.jala ondo mambaen gabe sai hatinggalan bona pasogit sian pertumbuhan Tapanuli ma sonari daerah tertinggl paling tertinggal di SUmatra.ala so boi dope maninggal hon bakko marlapo lapo di manogot na.Sai holan manugan inanta pardi jabuna ma tu balian.Alai boasa ma ate adong lagu ni halak hita namandok TUAK DO PALAMBOK ATE ATE<MITU DO PALAMBOK PUSU2 ninna .ondo ra ate hamu angka dongan nasai ingot akka ama2 PORTUGAL i(perkumpulan orang tua gatal)sai holan na marlapo manogot sahat tu botarina
,, hahahahahahha,, hebat do ate halak hita ii ateeee,,,

4 08 2008
Leo Siahaan

toho do lae na nigambar mi sahat andigan ma songon ni ate aka ama2 i,maju terus lae coba lah dibuat kartun nya dan buku cerita jadi semua bisa liat.semoga dengan adanya ide dari lae berubah semua itu aka ama2 na somaila.horas ……..salam tu sude aka halak kita iba………..

7 08 2008
Nafry Marmata

mantap do on Lae……. Songon na taringot iba di huta.. Angka natua-tua.. Horas ma ate da

18 11 2008
mahir

Ironis nai ate..

2 09 2009
juan siboro

eeeh tahe … bohama parmajuni halak batak saonaarion molo songoni amang2…
ribakkonma amang22 na songoni …

28 11 2009
Gala_ren

sebuah teguran yang dalam sekali…

saat para bapak(suami) menyanyikan lagu
“demi kau dan si buah hati, terpaksa aku begini”
sambil menyantap saksang dan minum tuak..
para ibu(istri) dgn anaknya bekerja di ladang.

14 01 2010
H. J Tobing

Martamiang hamu angka inanta…asa muba hami angka ama-2 on….

24 02 2010
pasyaribu

“HORAS”
dang godang komentar lae…
sian naking nga hubereng sude postingan muna..
jala nga hu pabuati akka karya muna on..
mauliate ma hudok..
pesan lae:,,,torus berkarya ate…
nga dibereng lae sude akka koment i,mandukung do..
jai,,sempatan waktu muna ate..

mauiliate godang

26 06 2010
Fitri

Ck ck ck. . .

Ternyata begini ya budaya Batak!

Istri kerja di sawah, suami enak-enakan!!

Sudah gitu semua yang komentar malah memuji dan mendukung kartun begitu!

Huh!!

26 06 2010
gabenamora

@FITRI:k ck ck. . .

Ternyata begini ya budaya Batak!

Istri kerja di sawah, suami enak-enakan!!

Sudah gitu semua yang komentar malah memuji dan mendukung kartun begitu!

Huh!!
>>>>>aduh..mbak fitri sepertinya kamu salah PENGERTIAN…kami mendukung kartun ini supaya orang yang melihat SADAR……..itu bukan BUDAYA tapi KEBIASAAN BURUK yang harus DIHILANGKAN…SYALLOM…..

26 06 2010
Fitri

Kasian aku melihat para istri kerja banting tulang sementara suami enak – enakkan.

Dan ternyata orang – orang disini mendukung cerita kartun tersebut.

Ho ho. .ternyata beginilah faktanya.

Benar – benar tidak berperikemanusiaan!

27 06 2010
hh

Fitri ini memang sering eh……. selalu mengutarakan sesuatu yang tidak dimengerti dengan baik. Sama seperti nama blognya ‘my blog’s religi, tidak jelas dimengerti apa artinya, karena dalam bahasa Inggeris tidak ada kata religi. Kalau yang dimaksud dengan religi adalah religion, maka pengertian dari my blog’s religion adalah ‘agama blog saya’. Masak ya, blog punya agama?

27 06 2010
Fitri

Pengecut! Main spam!

3 04 2011
Tingkos

Patingkoshu ni dok ni halak lae on…..

3 01 2012
marny Rosnika Pasaribu

hahahah,,,,dibereng amang2 nadihutama nianni ateh,,asa muba pangalaho nai,,,

23 03 2012
efranciskos

amang parmitu: parkode baen jo tuak i…..
parkode: utang na lewat pe dang doke i garar ho….
amang parmitu: tenang ma, manjomur doke, hugarar pe sude utang i
parkode: han dia do ho manjomur maos do holan na dison ho hundul lalap sian pagi tu borngin…
dungi ro ma polisi toba di dok ma ” amang ni butet mulak hooooooo…….”

7 08 2012
Freddy Marbun

bah mantap kali..
horas tu hita sudena..

7 08 2012
Freddy Marbun

buat mbak fitri maksudnya itu..orang batak pekerja keras..semua kerjaan dilakukan demi anak…itu bapak2 itu maksudnya nyanyi lagu yang memnceritakan tentang para orang tua yang disawah itu..saya orang batak..jadi lebih paham..bapa saya supir truk sumatra ,, mama saya tukang bawang d penjahit…tapi anak nya sarjana semua

Berikan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s




Ikuti

Get every new post delivered to your Inbox.

Bergabunglah dengan 44 pengikut lainnya.

%d blogger menyukai ini: